Utbud

Maträtter från Gamla Bibliotekscaféet

Fika

Hembakat fika är alltid godast

Vi vill att alla ska kunna fika på Gamla bibliotekscaféet och det märks i vår fikamonter. Hembakt fika är alltid godast och vi väljer därför att baka stora delar av vårt fika själva. I och med att vi bakar mycket själva ger det utrymme för ett varierande fikautbud som tar hänsyn till olika matpreferenser.

Vi gillar att baka veganskt och våra chokladbollar med mandel och kokos samt våra smulpajer är några favoriter i den kategorin.

Om du har allergier får du mer än gärna fråga oss om innehållet!

Kladdkaka och blåbärsruta

Frukost

Välj mellan våra frukostpaket

Vi har tre olika frukostpaket att välja mellan. Om inget av dessa känns riktigt rätt kan du istället komponera ihop din egen frukost precis som du vill ha den.

Grön frukost: grön smoothie, soygurt med egengjord granola, smörgås och kaffe eller te - 100kr

Stor frukost: färskpressad apelsinjuice, ekologisk filmjölk eller soygurt med egengjord granola, smörgås och kaffe eller te - 100kr

Liten frukost: smörgås med kaffe eller te - 55kr

Frukostpaket med fralla och yoghurt

Lunch eller middag

Missa inte våra goda vegetariska och veganska rätter

Det fina med Gamla Bibliotekscaféet är att du kan äta från hela menyn hela dagen, du väljer helt enkelt det du är sugen på just idag. På menyn har vi allt från lättare maträtter som bagels och sallader till lite mer mättande alternativ som grillade surdegsbröd och spansk omelett.

Några veganska favoriter på vår meny är hummustallrik och hummusbagel. En annan favorit är vår veganska varmrätt som bland annat består av ugnsrostade rotsaker, belugalinser, sojabönspesto och sallad.

Hummusbagel med grönsaker